Ett nytt liv har tagit sin början

Ja ni... vad ska jag skriva?
Livet som nybliven mamma... första intrycket är att tiden går så fort! De här två dagarna hemma har bara flugit iväg. Hela tiden är det något som behöver bytas, tvättas, plockas med eller bara njuta av lite vila.
Tröttheten känner jag knappt av, trots det inte blivit många timmar sömn sedan i onsdags kväll. Men jag slocknade en timme i eftermiddags när Lillen och hans pappa invigde vagnen.

Så vad hände då i onsdags? Det gick fort kan jag säga.
Dagen började som mina hemmadagar numera gör i lugn och ro. Jag hade tvättstuga, sen packade jag in hundarna och åkte för att handla mat och rasta hundarna.
Strax innan kl 14 var jag hemma, stod framför kylen och packade in maten... Och då... då gick vattnet med en jättevärk! På något sätt visste jag, men samtidigt trodde jag inte att det dags ännu. Jag hade ju inga värkar?
Jag ringde ändå hem Andreas, som var i Katrineholm på jobb. När han väl var hemma 40 minuter senare hade jag värkar med 1 minuts mellanrum... hehehe... Då blev vi båda aningens stressade!
Det var bara att klä på sig, kasta sig i bilen, lämna hundarna och busköra till förlossningen.

Väl där var värkarna så outhärdliga och intensiva att jag inte var kontaktbar. Klockan var då ca 15.45.
Andreas och barnmorskan och undersköterskan fick hjälpas åt att klä av mig och sätta drop och ge mig lustgas... den lindrade lite. I det läget minns jag att jag tänkte att det kunde inte vara möjligt att ha så ont.

Bedövning verkade vi inte hinna med och då höll jag på att bryta ihop.
Som tur var, var vi helt ensamma på förlossningen denna eftermiddag så narkosläkaren kom inom 20 minuter och jag fick min härliga epidural... Oh, så skönt! Jag kunde prata med Andreas, dricka lite och ta druvsocker.

Sen tog det väl ytterligare 20 minuter och då kom krystvärkarna igång. Nu skulle ungen ut!
Trodde vi ja...
Krystningen drog ut på tiden... Men till slut kom vår lille kille ut kl. 20.46, efter 5 timmar på förlossningen.
Behöver jag säga att han är världens finaste?
Och att jag är lite mörbultad? Känns som om jag blivit manglad ungefär...
Inget namn har han ännu men han vägde 3990 gram och var 52 cm lång.

Nu är det snart läggdags... Lillen har en förmåga att vilja äta hela nätterna.

Nu har vår lille kille kommit!

Igår klockan 20.46 kom vår lille son till världen. Allt har gått jättebra.
Känslan är obeskrivlig...

Nu blev jag sådär gravid-på-hugget igen.

Så här års får jag alltid ett smärre utbrott.
Och givetvis handlar det om äkta päls vara eller inte vara.

Idag plockar jag bort ännu en blogg bland länkarna i listan, eftersom ägarinnan tycker det är ok att bära äkta päls. Den är visserligen inte nyinköpt men ändå, fortfarande en äkta päls och jag kan inte ens föreställa mig allt det fruktansvärda det stackars djuret fick utstå bara för att en kvinna vill vara varm och känna sig trendig och inne.

VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ER?
Hur fan kan man tycka att det är ok att djur flås levande? Och ännu värre: Det är ok bara för att det råkar vara inne med päls?

Usch, ni gör mig spyfärdig. Är det yttre det enda som räknas???
Ni har iallafall inget i min länklista att göra.

Vilken eftermiddag!

Det som började som ett vanligt besök hos min barnmorska kl 12 , slutade till sist kl 17.30! Jag blev äntligen utsläppt från sjukhuset... Allt är som det ska men nu kan VERKLIGEN Ödlan komma när som helst.
Ska tillbaka på något slags specialultraljud på fredag för att mäta bäbisen.
Jag kan nog inte beskriva hur skönt det var att få komma hem ikväll. Hade verkligen ingen lust att stanna på förlossningen över natten!

Andreas fick fart iallafall och monterar nu spjälsängen för fulla muggar!

I förra veckan tittade jag in på Nova Spa i Knäppingsborg här i stan för att boka en ansiktsbehandling till min vän Jossan i försenad födelsedagspresent.
Och där!!! Kerstin Florian Kräuter Body Spray!!
Jag har skrivit om den förut och den är verkligen en helt fantastisk produkt. Svårt att tro att en spray kan återfukta huden så bra! Och doften... UNDERBAR!
Kräuter Chamomile Body Spray
Nu är det bad med en ny badbit från Lush som gäller! Behöver koppla av lite...

Redken Smooth DownMitt hår är mitt aber. Det borde det inte vara. Det är tjockt och av väldigt bra kvalité. Tål egentligen vad som helst.
Men nu är det för tjockt... och för ostyrigt! Innan jag klippte mig för en vecka sedan gick det knappt att platta på morgonen. Jag höll på att bli vansinnig!

Min frisör Pia förespråkar Redken. Och jag håller med: det är riktigt bra produkter.
Hon förstod hur gärna jag ville ha plattare och slätare hår och vi testade en ny produkt för mig: Smooth Down Heat Glide, en stylingprodukt. Längst till vänster på bilden.

Och visst serru, mitt hår lyder mig! Ja, inte helt utan att kämpa emot men med tillräckligt mycket våld så går det! Ska införskaffa schampoot också.
Och i glädjen över att fått ett hår som gör jag vill blev det ett lite hastigt inköp av en ny plattång som gick under kategorin "High-tech" på Eleven.
Smooth down och en riktigt het plattång- Nu jäklar ska håret hålla sig på mattan! Ehh... eller på huvudet kanske man ska säga!

En ny fas av livet...

Idag börjar mitt nya liv... Jag har gått på föräldraledighet för ca 2 timmar sedan. Och det känns... mycket konstigt!
Jag har alltid pluggat eller jobbat, mest jobbat då eftersom jag inte har mycket till utbildning. Jag har tagit mig dit jag är genom hårt jobb och genom att vara den jag är.
Jag är helt enkelt van att bli bedömd efter mina bedrifter i jobbet. Och nu ska jag "bara" vara hemma och inte åstadkomma något?

Och nu... innan bäbisen kommer... vad ska jag göra om dagarna? Tjejerna på jobbet har bara skrattat åt mig när de hört mina funderingar. Vila, säger dom. Du kommer behöva det.
Men jag gillar inte att vila! Jag vill ha tempo och mycket att göra.
Vem ska jag nu vara?
Jag tror det kommer ta tid för mig att inse att jag inte längre är problemlösaren Caroline. Inte heller 100-jobbsaker-samtidigt-Caroline.

Jag ska vara Ödlans mamma.
Inte så dumt det heller *s* .Något nytt tar sin början... och något gammalt får sitt slut.

RSS 2.0