Nivea for Men och månadens STORA vill ha!!

Jag tänkte fortsätta med lite tips för våra härliga killar! Denna gång blir det produkter från Nivea for Men, som ligger i en helt annan prisklass än Body Shop. Det är väldigt prisvärda produkter och man får mycket för pengarna. Min älskade sambo använder ansiktstvätten som jag skriver om nedan och jag har faktiskt provat den själv... *s* Ansiktet känns definitivt uppfräschat efteråt.

Moisturising face Wash

En ansiktstvätt som innehåller en mild formula som effektivt avlägsnar dagens smuts och fett.
Innehåller ingen tvål men däremot en massa trevliga vitaminer som gör huden uppfriskad och behaglig.
De ni grabbar...ingen mer duschkräm i ansiktet för er inte!

Moisturising Shaving Gel


Denna gel används vid rakning istället för traditionellt lödder. Gelen innehåller fuktgivande ämnen och vitaminer för att huden inte ska kännas stram efter rakningen.
Nivea har dessutom stoppat i något som heter Ultra Glide-teknik vilket gör att hyveln glider lättar mot huden och på det sättet undviker män små skärsår och får en mer nära rakning på köpet!

Summer Look Moisturiser

Jag vet.. detta kommer få fjoll-stämpel direkt! Och jag kan hålla med....men jag tyckte det var lite kul.
Detta är alltså en ansiktskräm att använda efter tvätt och/eller rakning.... MEN den innehåller aningens brun-utan-sol och det ger enligt Niveas hemsida: en fräsch och solbrun nyans på 3 dagar... Vi tjejer är ju vana att använda liknande produkter men jag är väldigt tveksam till hur denna produkt ska tas emot.
Den är säkerligen väldigt bra på att återfukta huden, men jag kan lugna alla med att Nivea har ett gäng andra ansiktskrämer utan brun-utan-sol som man kan tryggt kan använda utan att se ut som en randig morot... hehe...

Det var det!
Jag har tagit ett steg närmare vuxenlivet. jag har överlåtit en summa pengar till min kära sambo som han ska få investera i fonder åt mig... dessutom har jag lovat att inte shoppa något onödigt under mars månad...Gaaaaahhhh.... hur ska detta gåååååå??? Men jag ska vara stark. Jag har ett presentkort på Sisters som jag kan utnyttja om shoppingberoendet blir för påtagligt. Det fick jag använda enligt överenskommelsen. jag vet ju att detta är det allra bästa sättet för mig att spara lite pengar.
Men det hindrar mig inte från att drömma om vad jag ska lägga ett par härliga hundralappar på när mars är över...
Benefit Big Beautiful Eyes!
En palett som inte behöver någon beskrivning... eller jo det gör den ju! Man får en concealer, tre nyanser av ögonskuggor för att forma de mest förföriska ögon som finns plus penslar och spegel! Ooohhh... säger jag bara...


En annan nyhet från Benefit Cosmetics är "10".
Den heter bara 10.... som i "Perfect 10"
Och det är det som är meningen att man ska kunna uppnå med denna rouge och shimmer i ett!
Man drar ett svep med borsten och drar sedan samma svep över kindbenet och man får rouge toppat med highlighter! Perfect 10, you will be mine...


Vi hörs snart igen sötisar!
Puss hej!


Tips från The Body Shop

Till min stora glädje fick jag ett presentkort av Jossan och Sadde i födelsedagspresent!! Woohhooo, som Homer Simpson skulle ha sagt...
Tänkte visa vad det blev för inköp i söndags. Ja jag kunde hålla mig hela 15 timmar innan jag använde presentkortet...*s*
En st White Musk Edt... jag kan helt enkelt inte vara utan den gamla 80-talsdoften!! Den gör sig bra på mig liksom...

Det blev även 2 stycken Body Butters, en coconut och en strawberry... doftar ljuvligt och huden blir silkeslen!!

Tack till er båda för en mycket uppskattad present!

Och som den lyhörda bloggare jag är så har jag nu forskat lite kring mäns skönhetsvård. haha..
En sak som jag har konstaterat, iofs så visste jag det innan, det är att män behöver skönhetsvård men i det homofobiska samhälle vi lever i så har det på nåt sätt blivit lite "bögigt" med killar som vårdar sitt yttre för mycket.. folk kunde inte ha mer fel!
Visserligen är mäns hud lite tjockare och tåligare än vad kvinnors är MEN det betyder INTE att killar ska tvätta ansiktet med duschkrämen eller inte smörja in ansiktet efter rakning.
Det finns en anledning till varför vår generation kommer se unga ut mycket högre upp i åldern än vad t.ex våra föräldrar gör. Vi har hudkrämer som återfuktar, ansiktsprodukter anpassade efter ansiktets känsliga hud, vi peelar huden osv... Samma sak gäller med våra tänder. Vi kommer få behålla våra tänder långt upp i åldern och slipper kanske t om löständer eftersom vår tandvård har varit väldigt omfattande ända sedan vi var barn... jaja det var en parentes.

Jag började med produkter från Body Shop. jag vet sadde, du gillade det inte riktigt med de gör verkligen bra grejer och de testar inte på djur... nästa gång ska jag skriva om några andra märken som du kanske gillar bättre.

Först ut har vi en produkt för era fötter!
Hemp Foot Protector                                                                
En kräm att smörja in fötterna med när de känns varma och trötta, när man stått upp för mycket en dag t.ex eller haft varma skor på sig en hel dag. Innehåller glycerin och lanolin som är naturliga återfuktare och gör fötterna lena. Mer fina mans-fötter vill vi se! eller hur tjejer??

For Men Face Wash           

Tvätta aldrig ansiktet med tvål! Tvål är alldeles för starkt och torkar bara ut huden. Och vad händer då? Jo huden producerar mer fett och talg vilket leder till mer finnar och orenheter. Man tror att huden blir ren men den blir egentligen bara mer smutsig.

Produkten innehåller menthol för en fräsch känsla efteråt.


For Men Razor Relief                 
Ok, killar, ni har tvättat ansiktet, sen kommer hyveln fram. Ibland är det inte skönt efter rakning.. lösningen är INTE att klappa in after shave med alkohol i ansiktet. Jag fattar inte hur man kan utsätta sig för det, det gör ju ONT! Använd istället denna kräm att smörja in ansiktet med.
Den innehåller menthol och vitaminer för att minska blämmor, rödhet och den där brännande och kliande känslan. Sägs dofta gott också!

Så där då... mina första tips om kill-produkter. Mer kommer som sagt.
Så var denna födelsedag snart slut den med... hela 27 år har jag hunnit med att bli...
Nu är det  dags för en dusch och sen sängen. har en lång dag framför mig imorn med förhoppningsvis lite bra avslut.
Puss hej!


Lux Shower...

Den senaste tiden har jag återupptäckt Lux...
Lux är för mig en bit tvål som jag förknippar med barndomen, en ren doft och att det fanns nån gammal reklam som handlade om att filmstjärnor använder Lux.
Sen dess kändes det som att det inte hänt nåt med produkterna.

Nu däremot, finns en hel uppsjö av trevliga duschkrämer! Och det trevligaste av allt är självklart priset!
På HM får man betala ca 25 kr för en flaska. Åker du däremot förbi ÖB finns de för 14 kr.
Köpte på mig ett gäng när jag var där förra veckan. 14 kr för många stunders lyx är ingenting ju!
Älskar att köpa saker billigt och att för en gångs skull känna att det var ett vettigt köp.. hehe.

Som sagt, de finns i flera olika varianter och dofter. Mina två favoriter heter

Heavenly Milk  och Shimmering Pearls (som man faktiskt blir aningen skimrande av på huden)

 
Prova dessa, det är mitt tips på billig vardagslyx...
I nästa inlägg ska jag göra en klassiker...
Jag ska visa upp min handväska (som bara den är en riktigt godbit för sig... Gucci Hobo Horsebit black bag.... ay caramba!) och hela väskans innehåll. Jag kan redan på förhand varna om att det finns en risk för viss överkonsumtion av läppglans.

Sov gott sötnosar!
Puss hej!

Make-up kurs i födelsedagspresent!

Nu fyller jag i och för sig inte år förräns nästa vecka men jag fick en underbart kul present lite för tidigt av Erika och Jessica!
Ett presentkort på make-up kurs på Make up Store!!! HURRAAAAA!!!
Jag har gett bort flera såna själv i present men aldrig gått på en själv men idag på eftermiddagen var det dags!
En väldigt trevlig tjej vid namn Malin tog hand om mig och visade och berättade om många tips och knep för att lyckas bättre med sminkningen. Jag kände att jag mest behövde hjälp med att hitta en bra och lämplig make-up bas för min hudtyp som ganska lätt kan olja till sig på näsan och pannan.
Som den sminkjunkie jag är så visste jag redan nästan allt om rengöring och grundande som Malin berättade om, men det var väldigt intressant att byta åsikter med nån som är lika insnöad... hehe..

Så här blev resultatet efter en timmes sminkande... Hon gick loss med ganska mycket ögonskugga som ni kan se... hmm... snyggt till fest men absolut inte till vardags... drog lite blickar till mig kan säga klockan fyra på eftermiddagen på väg till bilen.. full partaj-sminkning...

 
Ja jag min första tanke var: Herregud, en transvestit!
men det var ju bara lilla jag...
Så här är resultatet efter ett par timmar och med ett ljusare läppglans:

 
Ja bättre faktiskt... man ska inte ha för markerade läppar till så sotig ögon-make...
Sambon tyckte det var fint, men som alla killar säger så ska man ju inte ha för mycket spackel, och det har de väl delvis rätt i. Men han måste ändå tyckt att jag var fin för jag fick genast en massa pussar så att läppstiftet nästan försvann... hehe
Jag är iallafall jättenöjd och jätteglad för min present!! Tack tjejer!!!

För presentkortet och.. hrrrm, lite pengar till så valde jag en foundation, wonder powder (mineral pudret som jag sneglat på lääänge), en eyeliner i kakform med pensel till och en vaniljfärgad ögonpenna!

Så, nu vill jag veta vad NI tycker! Frågan är:

TRANSA eller GODKÄNT??
Puss hej!

Fina gratisprylar från Face Stockholm!

Jag började nyligen prenumerera på tidningen Damernas Värld. En vuxen tidning.
Den kändes som en bra mix av mode, bra reportage och skönhet och verkade vara ett alternativ till min vanliga tidnings-litteratur som består av Glamour och Cosmopolitan som enbart ägnar sig åt ytligheter.
Ibland har de med en och annan intervju men det känns som de enbart är "copy-pastade" in i tidningen för att skaparna inte vill framstå som alltför korkade och ytliga..
Det är absolut INTE något fel med mode, glamour och skönhet i måttliga mängder. Det är ju det som förgyller min vardag iallafall.

Ja, och med den prenumerationen fick jag lite smink från Face. Mycket bra och uppskattad premie måste jag säga.
Den bestod av en necessär fylld med ett läppglans, en ljus ögonskugga och en mascara.


Mascaran utsattes genast för ett eldprov, och det betyget blev mycket väl godkänd. Bra och rejäl borste som inte var alltför kladdig... ska testa den från scratch imorn bitti...

Ögonskuggan kommer bli en favvo, det vet jag redan nu. Perfekt att använda som highlighter på ögonbrynsbenet, i ögonvrån eller bara som vanlig skugga...


Men det bästa av allt!!! Läppglanset!!!

Just en sån nyans som jag letat efter på sistone... För er som missat det, så är vårens hetaste färg på läpparna aprikos och beigerosa... Ni som sett hur Jennifer Lopez sminkar sig är på rätt väg!

Detta läpplans kommer bli en älskling, bland mina andra 8 glans jag släpar omkring på...

Jag har ingen aning om vad det kostar med jag gissar på runt en hundring, Face brukar vara prisvärda...



Idag har jag varit ute i snöovädret och kört bil! jag körde motorvägen till Linköping eftersom jag skulle dit på säljmöte. Jag körde om andra bilar för första gången! Tänka sig... ;0)
Imorn blir det Linköping igen, ska övervaka en modefotografering för Ikano-huset och sen ska jag svänga förbi Jossans jobb på hemvägen. Det ska bli kul att se hur lilla gumman jobbar...
Efter det blir det fika med Kadri på Muffin och Choklad Co. Sen är det helg!
Helgen bjuder bara på lite träning och lugn och ro...
Och en del bilkörning kan jag tro... hehe..

Puss hej!


Jag klarade det!

Jag har, vid 26 års ålder, tagit körkort på 7 veckor! Det känns helt underbart och jag hade turen som fick en väldigt bra kontrollant.
Detta är nog en av mina största bedrifter så här långt i livet iallafall.
Det visar ju bara att om man bara bestämmer sig för att genomföra något, så går det!

Men jag var väldigt nervös.... ;o)
Puss hej!


Jossan: jag snodde två bilder på två puddingar av dig! *S*

Upp och ner...

Så känns min mage just nu... och huvudet med för den delen.

Dagen började bra.. inga tankar som malde.. inget analyserande och ältande... inga nervösa sammanbrott. Men nu! Herregud, jag klarar inte det här! Jag har min uppkörning imorn... och jag kan inte, jag får inte misslyckas. Jag måste bara klara det! Om det finns något som jag hatar mer än något i hela världen så är det att misslyckas och att förlora.
Jag har de senaste åren utvecklats till en extrem tävlingsmänniska, beror antagligen på mitt val av yrke, och jag står nästan inte ut med att vara dålig på nåt. Att vara dålig på nåt är verkligen en orsak till att jag ibland drabbas av dåligt självförtroende...

Min sambo säger att jag lägger för mycket prestige i allt jag gör... och att jag tar för allvarligt på allt och funderar för mycket. Han har rätt och jag önskar SÅ mycket att han kunde ha fel bara idag!
Jag vill inte tänka sönder morgondagen och jag vill inte vara så här nervös. Försöker låta bli att tänka på det men istället har jag föreställt mig varje litet scenario som möjligtvis skulle kunna inträffa imorgon och hur jag ska reagera då... helt galet.


Som tur är så tror jag på mental träning. Jag har gått igenom alla fel som jag vet är mina svagheter och hur jag gör för att undvika dem.

När det här är över så kommer jag antagligen hålla med sambon om att det är sååå förstorat av mig själv och det inte var så farligt, oavsett om jag klarat det eller inte.

Nu ska jag försöka sluta tänka på det här och börja tro på mig själv. Jag kommer klara det här.

Jag ska vara fokuserad och koncentrerad och vara uppmärksam.


Och jag ska inte gråta om jag misslyckas...


RSS 2.0