Hemma igen!

Ooohh hemma igen... och det är så skönt!!
Det har verkligen varit en jättetrevlig "konferens" (heheehe) och kul att umgås med mina kollegor i stort sett dygnet runt.
Tallinn är verkligen en fin stad med sin medeltida Gamla Stad och alla dessa gamla byggnader som bara bevarats mer eller mindre och som folk bor i eller bedriver verksamhet i.
Att det sedan finns massa monument och fula byggnader kvar från ryssland-tiden är bara intressant att se det med.
Det enda som inte var trevligt var alla dessa otrevliga människor...helt sjukt  hur en hel stad kan var totalt oservice-minded och helt ointresserade av att svara på tilltal eller frågor. Det var nästan som att de tyckte att VI skulle vara glada över att FÅ handla hos dem...nu ska jag inte döma alla för det fanns faktiskt två servitriser på två olika restauranger som log och hjälpte till på allra bästa sätt, så som man förväntar sig när man betalar för saker.

En annan rolig upplevelse var denna billiga shopping! För en slösa som mig (och för mina kollegor också för den delen, det är väl det vi har gemensamt) var detta hur kul som helst!
det blev en del inköp...
Bilden nedan är beviset...alkohol är larvigt billigt så en del av reskassan gick till detta...hehe
det blev en tequila, en  Bacardi Apple, en Lauders Whiskey, en Lauphroare (eller vad den heter..den är Andreas) whiskey, en Strawberry Shake, Xanté, Malibu och så massa godis och snus till Andreas!

Självklart passade jag på att fylla badrumsskåpet lite....vad trodde ni?
En Clinique Clarifying Lotion, Clinique Facial Soap, en Lancome Kohl eyeliner , en Lumene ögonbrynspenna och Paul Smith parfym Floral.

image106

Jag var, efter min shopping-orgie, tvungen att köpa en till väska...
Replika-väskorna har hittat även till Tallinn och det fick bli en Gucci-kopia i grått som jag nog kommer ha användning för senare...blev min för 75 kr... :0)
Nu ska jag leva sparsamt restan av juni, amen!
Puss hej!

TVÅL

Imorn bär det iväg...och lön är det ju också!
Insåg precis att man får ta in 10 LITER starksprit från Estland...galet galet...
Meeeen...det är ju inte bara det jag ska lägga mina kronor på.
På önske-inköpslistan finns : make up store penslar och ögonskuggor (tack för tipset Annie) eftersom det tydligen är halva priset på det i Estland, Nars primer, Kerastase och kläder från Esprit som ligger på ungeför en tredje del av det svenska priset... kan det bli bättre

www.eleven.se har tagit in TVÅL soap bar i den underbara doften Pink Cotton Candy...
image104
De flesta känner nog till märket Oriflame... Jag har hittat guldkornen i denna billiga produktserie som kommer i nästa inlägg... sov gott raringar.

Hååååååår... och styling!

Sadde hade önskemål i tävlingen sist att jag skulle tipsa om lite hårvårdsprodukter.
Jag har väl egentligen inte några konkreta produkttips eftersom pojk-styling inte är min starka sida men men...
Några tips tar jag upp!

*Mousse- används i fuktigt hår. Skapar vågor och lockar. Alltså inget du ska använda i ett torrt hår eller för att få håret att ligga på plats.
* Clay- precis som namnet skvallrar om, lera på engelska. Ska vara bra har jag hört och skapar struktur i håret. Mer hållbart än gelé och vax.
* Vax- bra i kortare frisyrer eftersom det har en tendens att tynga ner längre hår. jag använder ett lite lättare vax i min korta lugg bara för att få ordning på virveln i pannan...

www.kicks.se finns en rolig och bra styling-skola sponsrad av Lóreal. Den går igenom olika stylingknep och tipsar om produkterna som passar till.

Nu ska jag arbeta vidare... kram och puss

Shoppingtips från Tallinn!

En sak som jag älskar med att resa nånstans är shopping, och inte vilken shopping som helst utan: TAXFREE...
Jag och mina kollegor ska till Tallinn hela nästa helg och roa oss och gissa vem som ska plundra taxfree-butiken?
Well, jag behöver inte säga mer.

Men, nu vill jag ha tips!
Har du varit i Tallinn? Vart ska jag gå för att hitta de bästa och roligaste butikerna?
Visst ska jag slappa på hotellets spa och badlandskap men jag ska också släpa med mina fyra manliga kollegor på en shoppingrunda som de aldrig tidigare upplevt i sina små liv...haha...*evil*
I nästa inlägg ska Sadde få sin önskan uppfylld genom lite skriveri om hårstyling.
Puss hej!

Förresten, jag såg precis att Santacarolina.blogg.se klättrat lite på topplistan...från plats 580:e plats till dagens plats 182! Nu blev jag glad...


Bronze season...

Söndag idag...och en fyra-dagars arbetsvecka ligger framför mig. Skönt att få vara ledig på torsdag.

Jag utlovade lite tips på bronze-produkter och det kommer här...

Tom Ford har formgett Esteé Lauders kollektion Azuur Soleil och tänka sig...i den kollektionen finns det en bronzing-stick som ska göra underverk för ditt ansikte. Hela kollektionen är så fantastiskt snyggt designad att man vill ha den bara därför...sen är jag helt övertygad om att produkterna helt...helt underbara!

 Sticket ligger i raden längst ner, i mitten.

Vill man nu inte använda ett stick utan ett bronzing puder så har Max Factor ett utomordentligt bra alternativ.
När du använder det, se till att inte få för mycket på borsten, risken finns att du ser flera nyanser mörkare ut...hihi.. tro mig, det vill du inte, resultatet blir ganska roande.


Denna gång ska vi titta lite närmare på Catherine Zeta Jones, i veckans look!
Här har vi en Hot Mommy!
Snacka om att kunna se fräsch ut, med två små barn och en typ dubbelt så gammal man...
Mörka kvinnor är bara så vackra... Catherine har förmågan att utnyttja sina mörka färger på allra bästa sätt.
Puss Hej!
 

Vårfina Fötter!

Min tanke var, att så här på försommarkanten, införskaffa Benefit Sandal Scandal som jag velat ha så länge...och vad upptäcker jag? Jo att den inte tillverkas längre... typiskt.

Men...som den händiga och påhittiga kvinna jag är, så skapade jag mig ett eget Scandal-kit.
Så här får ni fina fötter ladies...:

1. Scrubba fötterna ORDENTLIGT.
2. Sätt dig sedan i ett behagligt varmt fotbad så att huden mjukas upp.
3. Fram med fotfilen och fila där det behövs!
4. Smörj in fötterna med en riktigt fet fotsalva. Apoteket har en riktigt bra som även funkar på händerna, Fotvårdssalva heter den. 
5. På med ett par bomullsstrumpor och marsch i säng! Sov hela natten med strumporna på och vakna med babylena fossingar!
Och detta behöver du inte lägga ut 450 kr som Eleven tog för Sandal Scandal... ;0)

Jossan gav ett tips på fotvård idag när vi fikade... fila fötterna, smörj in dem med valfri olja (jag tog olivolja) och sätt en plastpåse på varje fot...försegla med en gummisnodd... jag testade detta ikväll och fick ett bra resultat! Nu har jag en galen hund vid namn Aston i mitt hem som spenderade en halvtimme med att slicka utanpå mina plastpåsar tills de gick sönder. Kanske hade resultatet blivit bättre om han låtit bli men vad vet en dum 10-månaders valp om skönhetsvård? Inte ett dugg...dumskallen.

Imorgon ska jag på begravning... Niclas eller "Lillebror" som vi alla kallade honom begravs imorgon förmiddag...
Jag kan inte beskriva hur konstigt det känns att han inte längre finns... jag har trott ända sedan jag fick reda på att han omkommit att jag ska se honom på gatan när som helst...märkligt känsla.
Hoppas det blir en fin stund i kyrkan och att alla vi som jobbade tillsammans den där tiden på Wasa, Tegelvalvet, Camel Club och Kungsbiljarden möts imorgon igen och hedrar hans minne.

Nästa gång vi ses skriver jag om Veckans Look, som försummats något den senaste tiden och om bronzepuder och vax och grejer på Jessicas och Saddes begäran!
Puss hej!

Mascara-en flickas bästa vän!

Önskemålet från Jossan i tävlingen var att få lite tips på bra mascaror som skapade långa, täta fransar utan klumpar.
Produkten som kan göra detta finns faktiskt, och ja det är en mascara men det handlar också lite om vad du gör innan du tar på mascaran... Hmmm undrar ni nu...men det är inte så komplicerat!

Jag önskar så innerligt att den allra bästa mascaran var den billigaste. Sån tur har jag inte utan mascaror som håller måttet gräver också ett lite större hål i plånboken.
Det finns en produkt som slår alla andra och det är Lancome Hypnose!!
Maken på täta och låååånga fransar kommer du aldrig se.
Nu gäller det med denna mascara som med alla andra, man kan inte bara applicera ett lager, utan du får vara beredd på att i omgångar lägga på kanske en tre-fyra lager för att uppnå riktig filmstjärne-look! Nu pratar vi fest-makeup alltså... till vardags räcker det gott med två lager, iallafall för mig. Applicera de olika lagren med mascara med kanske 10 sekunders intervall så att lagret innan precis hunnit torka lite. Det är mycket med det här...haha..
Så här ser den ut och vill du äga denna mirakel-mascara så får du snällt betala ca 240 kr.


Jag skrev att man ska göra nåt innan man applicerar mascaran och det är att grunda. Ett enkelt sätt är att pudra sina ögonfransar och ögonlock. Det binder fett och får mascara och ögonskugga att fästa bättre.

En annan mascara som är en riktig höjdare är Dior Diorshow blackout.
Lite större och klumpigare borste men pigmentet är allra svartaste svart och ger fina fransar.
Ligger också i 240 kr-klassen.
  Fel bild, men den ser nästan ut så här. Har svart kork egentligen.

Självklart finns det bra mascaror i lägre prisklasser också.
Jag har hittat en favvo hos Maybelline New York...
xxl Intense  finns från ca 100 kr. Kan tyckas lite bökigt med att först applicera den vita formulan och sen själva mascaran, men testa för det blir riktigt bra!!


Som sagt, mascaran måste ju ändå vara en av våra bästa vänner. Den är egentligen det enda som behövs för att pigga upp ett par trötta ögon. Jag fick ett tips från en fellow sminkjunkie att ta på lite färgad mascara på tipparna på mina redan svartmålade fransar, t.ex. blå. Har inte provat än men jag har hört att det ska framhäva ögonvitan bra!

Erika ville att jag skulle skriva lite om hårvårdsprodukter som hjälper till att håret fräscht och inte fetta till det.
Nu träffade jag Erika igår kväll och problemet verkade vara löst.
Svaret är precis som med hudvård... torkar du ut huden/hårbotten så kommer huden att börja överproducera fett och då blir håret mer fett. Att torka ut hårbotten behöver inte vara svårt tyvärr...det kan räcka med att tvätta håret för ofta eller att använda ett alldeles för starkt schampo med för mycket alkohol eller parfym i. Det är helt individuellt så man får ta sig en tankeställare vad som kanske kan vara den bidragande faktorn till sina problem...

I övrigt rullar livet på. Självklart kan jag skriva om alla bus mina små skrutthundar hittar på, som Jessica ville.
Tyvärr kommer jag inte publicera några bilder på underverken. Jag har en sambo som är ytterst mån om sitt privatliv och jag har lovat honom att inte lägga upp bilder på vare sig honom eller hundarna...
Jag kan lite snabbt lista några saker Aston hittills, i sitt 10-månader gamla liv, hunnit äta upp.
1 par stövlar.
3 par skor, varav ett par jag aldrig hann använda. Han åt upp den ena dagen efter jag köpt dem. suck...
1 mobilladdare
X antal kg kattmat
okänt antal kg gräs
2 gummiankor som kostat drygt 2500 kr i röntgenkostnader
1 toffel
1 korg
1 handtag till en vass kniv
I stort sett alla sina leksaker
1 STOR (ca 1 meter hög) grön växt i vårt vardagsrum
Plus att han har en dragning till att försöka gnaga av Zacks ena framben, som den värsta hyena...
Jag säger då det...
Jag älskar mina djur!
Puss hej!

Snart på Santacarolina...

Imorgon kommer ni kunna läsa om...

Mascara... Vilka är bäst? Vilka ger långa vackra fransar som inte klumpar eller fäller? Ska man ha svart eller brun eller rentav blå mascara?

Hårvård för hår som lätt fettar till sig...bad hair day är aldrig roligt och det inträffar alltid när det inte ska.
Stay tuned...
Sov gott raringar!
Puss hej!

Ansikts-rengöring inför sommaren

Vinnaren som lottades fram i tävlingen är: Angeliqa eller Annie om man nu vill det! My fellow sminkjunkie!
Annie ville läsa mer om rengöring av hyn inför sommaren och solskydd.
Detta ska vi nu bjuda lite på! Annie, du får dina vinster så fort vi ses nästa gång... Mycket nöje och nytta...psst, balsamet är kanon och doftar underbart!

Rengöring av hyn och produkter som bör användas är högst individuellt. Tyvärr är det så, enligt min uppfattning, att ju dyrare desto bättre. Men så har ju jag en ganska jobbig och högst osamarbetsvillig hy... *s* Det man ska tänka på när det gäller hudvård i ansiktet är att oavsett vilken hudtyp man har så måste man tillföra fukt. Många med fet hy tror att man ska låta bli att tillföra fukt eftersom huden blir fetare då. Det är fel. Tillför man inte fukt så kommer huden överproducera fett och huden blir ännu fetare och man får mer finnar. Glöm inte ansiktskrämen alltså, välj en utan fett eller olja om du har fet hy. Det var en parentes... :0)

Jag använder Cliniques 3-stegs serie. Först ansiktstvätt, som finns för både känslig och fet hy, sedan ett ansiktsvatten som finns i fyra styrkor, och slutligen en ansiktskräm.
Ett billigare alternativ är Lóreal Pure Zone. Säljs i väldigt prisvärda förpackningar innehållandes ansiktstvätt, ansiktstonic och hudkräm. Blir ditt för ca 159 kr på Kicks...


Det viktigaste när det gäller att vårda sin hy är som sagt rengöringen och ansiktskrämen. Rengöring och fukt alltså, babys!

Ok, skydd för huden!
Tyvärr är det inte bara solen som är skadlig... avgaser, föroreningar och elektrisk och magnetisk strålning är bara några.
Solskyddet är också helt individuellt... vissa behöver full styrka andra mindre... Jag gillar produkterna från Nivea...

jag använder oftast en högre solskyddsfaktor på näsan eftersom jag annars ser ut som Rudolf...hehehe...
Tänk bara på att smörja in dig en stund innan du går ut  i solen så huden hinner absorbera krämen.
Ett tips inför solningen! Köp en bra kroppsscrub. Scrubba hela kroppen innan du lägger dig i solen. Du får bort gamla äckliga hudceller och du slipper se grå ut. Upprepa 1-2 gånger  i veckan när du fått färg så behåller du brännan fräsch längre...

Jag kommer ta tillvara på alla bra tips jag fick in i tävlingen och skriva om dem framöver. Tack alla! Nästa gång skriver jag om mascaror som Jossan önskade och hårvårdsprodukter som Erika la som förslag!
Jag måste bara ge er ett helt annat tips! Om ni har kanal 9 så måste ni bara titta på programmet "Bills Food".
Ett helt fantastiskt matlagningsprogram av en australiensk kille. Underbart...
Puss hej!!

Snart så...

Snart presenteras vinnaren i den senaste tävlingen... Jag vet vem det är! hahhaaha...
Nu ska jag hålla er på halster raringar...
Puss hej!

RSS 2.0